سه‌شنبه، 25 تير 1398

ازدواج با زن شوهر دار | استفتاء یک

پرسش :

فردی دختری را عقد کرده و بدون این که طلاقش دهد، دیگری او را عقد نموده و این دختر از فرد دوّم صاحب فرزند شده است؛ آیا عقد دوّم صحیح است؟ در هر حال فعلاً وظیفه چیست و آیا این اولاد حلال‏زاده است؟

پاسخ :
اگر عقد اوّل با شرایط و صحیح واقع شده، عقد دوّم باطل است و با تحقق دخول،*زن و مرد دوّم بر هم حرام ابدی می‌‏شوند ولی با فرض جهل، بچه حکم ولد حلال را دارد.

* منظور «دخول» در عقد دوّم است که در سؤال، فرض بچه دار شدن ، شده است. زیرا ممکن است بدون «دخول» هم بچه دار شده باشند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.