سه‌شنبه، 25 تير 1398

اموال قابل ارث برای زن

پرسش :

از حضرت امام تقاضا می‌‏شود که بفرمایند: حد نصاب ارث زن از شوهری که فوت نموده و از او فرزندی نیست و دارای برادر و خواهر می‌‌‏باشد، چقدر است؟ و آیا تعداد برادر میت در سهم وارث (زن) موثر است؟ و نیز بفرمایند که چه نوع ملکی به ورثه خواهد رسید، آیا کلیه ماترک میت به حساب می‏آید یا خیر؟

پاسخ :
اگر شوهر متوفی فرزند ندارد یک چهارم کل دارایی او اعم از نقد و جنس و منقول و غیر منقول به زوجه می‌‏رسد، نهایت زوجه از زمین به خصوص ارث نمی‌‏برد و در غیر زمین از سایر غیر منقولات از قبیل ساختمان و درخت از قیمت آن ارث می‌‏برد نه از عین، و بقیه دارایی پس از جدا کردن سهم‌الارث زوجه به برادر و خواهر میت می‌‏رسد و اگر میت بدهی دارد و یا آن که وصیت به ثلث کرده باشد مقدم بر ارث است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.