سه‌شنبه، 25 تير 1398

انتخاب کننده نوع فاضل دیه

پرسش :

دو نفر محکوم به قتل یک نفر گردیده‌‏‌اند. اولیای دم می‌خواهند با پرداخت نصف دیه هر یک از محکومین، هر دو نفر را قصاص نمایند. در فرض مذکور، انتخاب نوع دیه با کیست؟ با اولیای دم است یا با ورثه محکومین؟

پاسخ :
انتخاب نوع دیه در این مورد هم با کسی است که تکلیف به پرداخت دیه می‌‏شود، یعنی با اولیای دم که می‌خواهند قصاص نمایند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.