سه‌شنبه، 25 تير 1398

تعدد دیه

پرسش :

اگر کسی در یک درگیری چند رقم جراحت به صورت و بدن دیگری وارد کند؛ مثلاً یک سیلی به یک طرف صورت او زد و سیاه شد، یک سیلی هم به آن طرف صورت او زد قرمز یا سیاه شد، آیا دو دیه باید بدهد یا یک دیه؟ و اگر یک دیه کافی باشد، در صورتی که اثر سیلی مختلف باشد، دیه اشد را باید بدهد یا دیه ضعیف را؟ و آیا در این جهت که ذکر شد بدن با صورت فرق دارد یا خیر؟

پاسخ :
هر جنایتی دیه مخصوص به خود را دارد و تداخل نمی‌‏شود و فرقی بین اجزای بدن در این جهت نیست.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.