سه‌شنبه، 25 تير 1398

توقیفی بودن اسباب انحلال نکاح

پرسش :

پسرعمه‌‏‌‌ای با دختردایی خود ازدواج کرده، پس از یک سال که از عقد می‏گذرد، دختر راضی به ادامه ازدواج نیست و می‏‌خواهد بی‏ هیچ دلیلی با دیگری ازدواج کند، آیا زوجه می‌‌تواند عقد ازدواج را بدون رضایت زوج فسخ نماید؟ اگر می‌‌تواند عقد را فسخ نماید (با در نظر گرفتن این‌که زوجه، غیرمدخوله است) از نظر مهریه تعیین شده و مخارج عقد چه صورت دارد؟

پاسخ :
زن حق فسخ ندارد و تا شوهر او را طلاق نداده نمی‌‌تواند با دیگری ازدواج کند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.