سه‌شنبه، 25 تير 1398

جواز اشتغال به کار زندانیان

پرسش :

از آن‌جا که بیکاری زندانیان در مدت تحمل کیفر و تراکم آنان در محیط‌های دربسته زندان‌ها موجب توسعه جرایم و آلودگی بیشتر آنان به انواع بیماری‌های جسمی، روحی و اخلاقی می‌‏گردد، لذا سازمان زندان‌ها که قانوناً عهده‏‌دار اداره زندان‌ها و اصلاح و ارشاد زندانیان است، کارگاه‌‌های وسیعی در داخل و خارج از محیط زندان‌ها ایجاد و یا در دست احداث دارد و به زندانیان شاغل مبلغی حق‏الزحمه می‌‏پردازد. اینک این شبهه پیش آمده است که: آیا خروج زندانی از زندان و اشتغال او در این‌گونه مراکز، منافات با حکم صادره (حبس تعزیری) ندارد؟ لذا تقاضا می‌‏شود این سازمان را در مورد سؤال زیر، ارشاد و راهنمایی فرمایید: آیا سازمان زندان‌ها می‌‌تواند با رعایت کامل جوانب حفاظتی و امنیتی، زندانیان را در کارگاه‌‌ها و مراکز اشتغال (داخل و یا خارج از زندان) به کار مشغول نماید؟

پاسخ :
مانعی ندارد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.