سه‌شنبه، 25 تير 1398

حق فسخ زن به سبب عنن

پرسش :

زنی بعد از ازدواج پس از چند روز به ادعای عنین در شوهر، او را ترک نموده و تقاضای طلاق کرده است و حال این‌که این مطلب در شوهر ثابت نشده و شوهر سالم تشخیص داده شده و دادگاه نیز حکم تمکین داده است، ولی زن بعد از حکم ادعا کرده که شوهرش را دوست ندارد و شوهر هم حاضر نیست به هیچ وجه زنش را طلاق دهد و به او علاقه‏مند است. آیا دادگاه می‌‌تواند بدون رضایت شوهر او را طلاق حرجی بدهد (با توجه به این‌که شوهر کوچک‌ترین خلاف در مورد همسرش نداشته و حاضر است بعد از این هم به خوبی با او رفتار کند)؟

پاسخ :
بر زن واجب است از شوهر اطاعت کند و تمکین نماید و اختیار طلاق با شوهر است و اگر زن مدعی عنین بودن شوهر باشد می‌‌تواند به دادگاه شرعی مراجعه کند تا اگر پس از یک سال از مراجعه به حاکم شرع ناتوانی شوهر ثابت شد زن حق فسخ نکاح دارد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.