سه‌شنبه، 25 تير 1398

شرایط توقیف اموال

پرسش :

در مواردی که «مدعی‌به» مال معین یا غیر معین باشد و مدعی بترسد در طول محاکمه «مدعی‌علیه» مال مدعی‌به را از بین ببرد یا خود را به صورت مفلَّس دربیاورد، آیا می‌‌تواند از محکمه درخواست توقیف آن مال معین یا مال دیگر مدعی را بنماید؟

پاسخ :
در هردو فرض اگر شواهد و قرائنی بر محقّ بودن مدعی است و نیز قرائنی است بر این‌که مدعی‌علیه درصدد اتلاف عین یا افلاس خود است، تأمین مذکور مانع ندارد؛ لکن با شرط بر مدعی که اگر از ناحیه تأمین، ضرری بر مدعی‌علیه وارد شد جبران نماید.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.