پنجشنبه، 27 تير 1398

قانون نظام صنفی اصناف

پرسش :

1. قانون نظام صنفی اصناف در شورای انقلاب به تصویب رسیده و برای افراد صنف، خطوطی را مشخص کرده است، آیا نمایندگان منتخب صنف می‌‏توانند مبلغی به عنوان تأمین هزینه‏‌های اتحادیه به یک نسبت مشخص دریافت نمایند و اگر واحدی از پرداخت ماهانه خودداری کرد، بالاجبار از او مطالبه نمایند؟ 2. آیا مازاد مبلغ دریافتی بالا را ـ پس از وضع مخارج اتحادیه ـ می‌‏توانند در امور خیریه (کمک به بازسازی مناطق جنگی، جبهه‏ها و...) مصرف نمایند؟ 3. آیا نمایندگان منتخب صنف مختارند از ادامه کار واحدهایی که طبق ضوابط نظام صنفی اصناف (ماده 2 قانون نظام صنفی سال 59) و اتحادیه جزء آنها نیستند، جلوگیری به عمل آورند؟ و در صورت عدم تطبیق با ضوابط، محل کار آنها را تعطیل نمایند؟

پاسخ :
1.‌ نمی‌‏توانند از کسی وجهی زاید بر آنچه که تعهد نموده بدون رضایت دریافت کنند.
2. اختیار تعیین مصرف پول دریافتی با صاحبان پول است.
3. اتخاذ تصمیم در این‌گونه امور موکول به دولت جمهوری اسلامی و محاکم قضایی با مراعات ضوابط شرعی است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.