پنجشنبه، 27 تير 1398

کیفیت تعلق حقوق مستمری به ورثه

پرسش :

شوهر من که یک کارمند بازنشسته است، فوت کرده و دارای شش فرزند و مادر می‌‏باشد، برابر شرع و قانون هر یک از ورّاث، سهم‌‌الارث خود را دریافت نموده‌‏اند؛ اکنون مادر مدعی ‏است که از مستمری ماهیانه چهارهزار تومان متوفی، مبلغی نیز به او پرداخت شود، استدعا دارد حکم را بیان فرمایید؟

پاسخ :
بستگی به مقررات اداره دهنده پول همسر دارد اگر فقط به همسر متوفی و فرزندان او می‏‌دهند مادر حق ندارد و اگر به وارث او می‏‌دهند مادر نسبت به سهم خود حق دارد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.