پنجشنبه، 27 تير 1398

مردد بودن قاتل بین چند نفر

پرسش :

هرگاه قاتل بر قتل عمد مردد بین دو نفر یا زیادتر باشد، آیا می‌توان قاتل را به قرعه معین نمود ـ که معروف است نظر مبارک چنین است ـ یا نمی‌توان، و بر فرض دوّم وظیفه چه می‌باشد؟ آیا به پرداخت دیه اکتفا باید کرد که طبعاً قتلی انجام گرفته، کسی هم مجازات نشده و یا راه دیگری دارد؟ توضیحاً اگر به دیه اکتفا شود، امکان زیاد شدن قتل عمدی و سوء استفاده وجود دارد.

پاسخ :
در فرض مزبور بهتر است روی دیه تفاهم کنند و آن را نیز با قرعه تعیین نمایند و این موافق با احتیاط است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.