پنجشنبه، 27 تير 1398

ممانعت از نکاح با کفو | استفتاء یک

پرسش :

آیا دختر بدون اذن پدر می‌‏تواند شخصاً اقدام به ازدواج نماید، در صورتی که این سه شرط برقرار باشد: 1. میل به ازدواج؛ 2. هم کفو بودن دو طرف؛ 3. احتمال این که اگر این شخص را رد کند هم کفو دیگری برای او پیدا نخواهد شد؛ ضمناً پدر نیز دارای صلاحیت اخلاقی نبوده و متعهد به اجرای احکام الهی نیست؟

پاسخ :
ازدواج دختر باکره منوط به اجازه پدر است، ولی اگر با میل دختر به ازدواج، پدر از ازدواج وی با کفو شرعی و عرفی ممانعت کند و خوف آن باشد که کفو دیگری برای خواستگاری دختر پیدا نشود، در این صورت ولایت پدر ساقط است و دختر می‌‏تواند بدون اجازه پدر ازدواج کند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.