پنجشنبه، 27 تير 1398

نفوذ وصیت تا ثلث ترکه | استفتاء یک

پرسش :

شخصی وصیت کرده و تمام اموال و دارایی خویش را به همسرش که یک پسربچه هشت ماهه دارد واگذار نموده، در ضمن وارثان دیگری نیز دارد، آیا این وصیت از نظر شرع مقدس اسلام رسمیت دارد یا نه؟

پاسخ :
اگر در حیات خود اموال را به او بخشیده و به قبض او هم داده مالک شده است و ورثه دیگر حق ندارند ولی اگر قبض محقق نشده به همه ورثه می‌‏رسد و در صورتی که وصیت بوده در ثلث ترکه نافذ است و بقیه مربوط به همه ورثه است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.