پنجشنبه، 27 تير 1398

وکالت زن در طلاق | استفتاء چهار

پرسش :

زنی است که حدود پنج سال قبل، شوهرش او را ترک کرده و مفقودالاثر گردیده و تاکنون هیچ‌‌گونه اطلاعی از وی ندارد. نامبرده در سال 58 یک‌بار تقاضای طلاق از دادگاه عمومی را نمود که از طریق جراید سه بار شوهرش را به دادگاه دعوت کردند، ولی شوهر وی شناخته نشد و در دادگاه حاضر نگردید. دادگاه غیاباً حکم طلاق را صادر کرد، از آن‌جایی که متدینه مقلّد آن حضرت می‌‏باشد از مراجعه به دفترخانه و گرفتن طلاق خودداری ورزیده، اینک به دادگاه مدنی خاص مراجعه کرده است، (نظر به این‌که در عقدنامه شرایطی قید گردیده، که یکی از آنها این است: «هرگاه یکی از زوجین زندگی خانواده را ترک کند زن یا شوهر می‌‏تواند از دادگاه تقاضای صدورگواهی عدم امکان سازش نماید»). تکلیف دادگاه [را] مشخص فرمایید؟

پاسخ :
اگر محرز باشد و یا آنکه به وجه شرعی ثابت شود که زن در ضمن عقد شرط کرده که وکیل در طلاق خود باشد می‌‏تواند در فرض مرقوم در محضر عدلین خود را مطلقه سازد، وگرنه باید صبر کند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.