پنجشنبه، 27 تير 1398

وضعیت موصی‌به در صورت منتفی شدن مورد وصیت

پرسش :

واقفی وصیت نموده وجه یک باب منزل را بعد از فروش به مصرف توسعه و ترمیم مسجد محل برسانند، پس از فوت واقف، مسجد ازطرف اهالی محل توسعه و تعمیر گردیده. اینک با توجه به موجود بودن پول خانه در صندوق قرض‌‏الحسنه و نیازمندی شدید بعضی از افراد خانواده و ورّاث واقف، آیا اجازه بهره‌‏برداری از پول مذکور به نفع منسوبین واقف با رعایت تقدم محتاج‏ترین ایشان، هست یا نیست؟

پاسخ :
در صورت انتفای مورد وصیت، اگر معلوم است که نظر موصی به خصوص آن مسجد بوده است مال به ارث می‌‏رسد، و اگر معلوم نیست بنابر احتیاط صرف در مسجد دیگر کنند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390