پنجشنبه، 27 تير 1398

وضعیت مهریه، جهیزیه، اموال تملیکی زن و ارث در صورت غرق شدن زوجین

پرسش :

به عرض می‏‌رساند در تاریخ 61/6/8 دختر و داماد این‌جانب در دریای شمال غرق می‌‏‌شوند، اقلام زیر مربوط به آنها است: 1. یک جلد کلام الله مجید، آیینه شمعدان که در عقدنامه قید شده‏ است. 2. مهریه (زن و شوهر دارای اولادی نمی‌‏باشند و داماد صاحب مغازه و خانه از خودش بوده ‏است). 3. ساعت، انگشتر، گوشواره، پیراهن که قبل از عقد به عروس داده شده. 4. مقداری طلا که خانواده داماد بعد از عقد به عروس داده‌‏اند. 5. مقداری طلا که خانواده عروس به داماد داده‌اند. 6. چشم روشنی که فامیل عروس برایش برده‌‏اند. 7. جهیزیه عروس که همراه خود به خانه داماد برده است، ضمناً شیربها از داماد گرفته شده است. خواهشمند است درباره داد و ستد، مهریه، جهیزیه و آنچه که به عروس (شرعاً ) تعلق می‌‏گیرد مرقوم فرمایید؟

پاسخ :
مهریه و جهیزیه از ترکه زن محسوب است و همچنین آنچه از طرف شوهر یا دیگران به او تملیک شده است، و آنچه از طرف اقوام زن به مرد تملیک شده از ترکه مرد است، و کیفیت ارث در فرض سؤال که احتمال مقارنت مردن زن و شوهر داده می‌‏شود در رساله ذکر شده است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390