جمعه، 4 مرداد 1398

برترى امامان بر انبیا

پرسش :

نظر علماى شیعه در این که ائمه از تمامى پیامبران به جز پیامبر اکرم (صلّى الله علیه و آله) برترند چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: برترى ائمه (علیهم السلام) بر پیامبران غیر اولى العزم امر قطعى است ولى در برترى آنان بر انبیاء اولوالعزم مانند حضرت ابراهیم و موسى (علیهما السلام) غیر از پیامبر خاتم دو قول است. مشهور این است که بر آنها هم برترى دارند زیرا در آیه مباهله امیرمؤمنان (علیه السلام) نفس پیامبر (صلّى الله علیه و آله) شمرده شده است و چون ایشان بر همه برترى دارند امیرالمؤمنین على (علیه السلام) هم برترى خواهد داشت. در این مورد روایاتى نیز وارد شده است، ولى قول دیگر نیز در کنار این قول هست. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1394.