جمعه، 4 مرداد 1398

دعا و عدم اجابت

پرسش :

خواسته اى از خداوند دارم اما هر چه دعا مى کنم به نتنیجه نمى رسم و کم کم به مرحله ناامیدى نزدیک شده ام چه باید بکنم؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در مورد استجابت دعا شرایطى لازم است که گاهى این شرایط فراهم نیست. یکى از شرایط مهم این است که خواسته انسان به صلاح انسان باشد در حالى که ممکن است از دیدگاه دعا کننده در آن مصلحت باشد اما از دید دیگر به صلاح او یا بستگان او نباشد. در این مورد به کتاب هایى که در مورد دعا نوشته شده بالأخص تفسیر آیه مبارکه (وَإِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی...)(بقره:186) مراجعه بفرمایید. مرحوم علامه طباطبایى در تفسیر این آیه بحث مناسبى دارند که براى شما مفید است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1394.