جمعه، 4 مرداد 1398

تصوف و عرفان صحیح

پرسش :

آیا سلسله هاى صوفیه و کسانى که مروج آنها هستند مورد تأیید شریعت مطهره مى باشند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: تصوف به هرگونه اى که باشد، نوعى انحراف از اسلام و تشیع است بنابراین هرکارى که در این راستا صورت بگیرد و به هر شکلى باشد محکوم است و جایز نیست. عرفان واقعى همان است که قرآن و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه فرموده و عمل مو به مو به شریعت، عرفان صحیح است و هر نوع اوراد ساختگى و سرسپردگى به شیخى انحراف از اسلام است، این مطلب جدا از داشتن استاد اخلاق است که دست انسان را گرفته و او را به مراتب عالى از معرفت و اخلاق برساند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1394.