جمعه، 4 مرداد 1398

سهو و خطاى پیامبر

پرسش :

آیا از پیامبر (صلّى الله علیه و آله و سلم) سهو و خطا سر مى زد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: پیامبر گرامى (صلّى الله علیه و آله و سلم) از عصیان و خطا و سهو پیراسته است پیامبر که روح القدس با او همراه است امکان ندارد سهو کند نظریه سهو تنها از مرحوم صدوق نقل شده است ووى نیز روایاتى که حاکى از سهو پیامبر (صلّى الله علیه و آله و سلم) است از طریق «إسهاء» تفسیر مى کند یعنى خدا عمداً این کار را در حقِّ او انجام داد که مردم در حقّ او غلوّ نکنند بنابراین اگر روایات قابل اعتماد باشد، سهو نبوده بلکه «اسهاء» بوده است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1390.