جمعه، 4 مرداد 1398

تفاوت توسل و شفاعت

پرسش :

آیا توسل و شفاعت با هم تفاوت دارند؟

پاسخ :
توسل اقسامى دارد مانند توسل به اسماء الله، و صفات خدا، توسل به قرآن، توسل به مقامات انبیاء و اولیاء و یکى از اقسام آن، درخواست شفاعت از صاحبان شفاعت است؛ قهراً چنین درخواستى مقدمه شفاعت کسانى است که مأذون در شفاعت باشند و به عبارت دیگر: توسل کار نیازمندى است که به فرد معصوم (علیه السلام) پناه مى برد و از او طلب شفاعت مى کند و شفاعت کار معصوم (علیه السلام) است که از خدا مى خواهد که آن فرد را ببخشد . والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1390.