جمعه، 4 مرداد 1398

قتل برخى از اسراى جنگ بدر

پرسش :

پیامبر در جنگ بدر دو اسیر به نام‌هاى نضر و عقبه را کشت و در فروغ ابدیت فرموده اید این‌ها از اسراى کفر بوده و چه بسا پیامبر اطمینان داشت که اگر آنان آزاد شوند باز به جنایات خود ادامه مى دهند آیا قتل آنها قصاص قبل از جنایت نیست؟ و چرا پیامبر پس از فتح مکه ابوسفیان و فرزندانش را اعدام نکرد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: اینها افرادى بودند که جنایات عظیمى را مرتکب شد ومستحق قصاص بودنه در این صورت قتل آنان قصاص قبل از جنایت نبوده است .پیامبر گرامى (صلّى الله علیه و آله و سلم) در فتح مکّه از اختیارات خود استفاده کرد و مانند حضرت یوسف (علیه السلام) گفت: (لاَ تَثْرِیبَ عَلَیْکُمُ الْیَوْمَ )(یوسف: 92). والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1390.