جمعه، 4 مرداد 1398

تاریخ شهادت امام حسن (ع)

پرسش :

تاریخ شهادت امام حسن (علیه السلام) مورد اختلاف است، کدام تاریخ صحیح است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: بر حسب بررسى هاى گسترده، فقط شهید اول در «دروس» و مرحوم کفعمى در «مصباح» تاریخ شهادت حضرت مجتبى (علیه السلام) را روز هفتم صفر نوشته اند، بقیه قدماء مانند شیخ مفید، طبرسى، ابن شهر آشوب در بیست و هشتم یا آخر این ماه نوشته اند، برخى نیز شهادت آن حضرت را در ماه صفر نوشته اند، اما روز آن را تعیین نکرده اند و یعقوبى و چند نفر دیگر در ماه ربیع الأول نوشته اند. طبق آنچه از جلاء العیون مرحوم علامه مجلسى نقل شده ایشان فرموده است: «اشهر در میان علماء امامیه آن است که شهادت آن حضرت در آخر ماه صفر واقع شده است.» والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1390.