چهارشنبه، 9 مرداد 1398

اجاره حیوان

پرسش :

در بعضی روستاها معامله‏‌ای به قرار زیر صورت می‌‏گیرد: شخصی چند گوسفند را به قول خودشان از دیگری اجاره کرده و تا مدت مثلاً یک سال خرج حیوانات را داده و از منافعشان بهره‏مند می‌شود و پس از اتمام مدت گوسفندانی را با همان خصوصیات به صاحب آن ها رد نموده و به ازای هر یک هم مبلغی می‏پردازد. لطفاً بفرمایید این چه نوع معامله‏‌ای است؟ و چه حکمی دارد؟

پاسخ :
آیت الله العظمی لطف الله صافی گلپایگانی
«معامله به نحو مذکور در سؤال، باطل است و یکی از راه های صحیح این است که دهنده گوسفند، گوسفند را به گیرنده آن صلح کند در مقابل گوسفندی با همان خصوصیات پس از یک سال دیگر بدهد و در ضمن شرط کند که علاوه بر آن مبلغ معینی پول هم بدهد و گیرنده گوسفند هم قبول کند. 1376/03/09»

منبع: جامع الاحکام (1)، موسسه انتشارات حضرت معصومه (س)، قم، چاپ اول، 1418 ش، ج 1، ص 353.