يکشنبه، 13 مرداد 1398

شرط وجه التزام

پرسش :

اگر معامله به صورت نسیه باشد و فروشنده برای جبران زیان وارده بابت عدم پرداخت ثمن معامله در وقت مقرر، در ضمن عقد یا عقد خارج لازم دیگری، شرط کند، اگر خریدار در تاریخ مقرر مبلغ را پرداخت نکند، مبلغ مشخصی را بپردازد. ۱) آیا این شرط صحیح و لازم الاجراست؟ ۲) آیا قرارداد مشروط به این شرط، صحیح است؟

پاسخ :
اگر این شرط به معنای مهلت دادن در تأخیردر قبال دریافت مبلغ اضافه نباشد، اشکال ندارد وگرنه ربا و حرام است.

​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری