پنجشنبه، 24 مرداد 1398

جهل به علائم بلوغ

پرسش :

شخصى به وجود یکى از علائم بلوغ قبل از 15 سالگى یقین دارد اما از روى جهل به مسأله یعنى اینکه زمان مکلّف شدن را فقط با تمام شدن 15 سال قمرى مى دانسته و این را نمى دانسته که یکى از علائم بلوغ را ببیند باید به تکالیف عمل کند الان حکم نماز و روزه هاى فوت شده اش چیست؟ آیا به روزه ها کفّاره تعلّق مى گیرد یا نه؟

پاسخ :
بسمه تعالى: باید تمام نمازها و روزه هاى پس از دوران بلوغ که از او فوت شده قضا نماید و اگر جهل او به وظیفه از روى تقصیر بوده است باید کفاره روزه ها را نیز بدهد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1390.