پنجشنبه، 24 مرداد 1398

تفاوت زناى با محارم با غیر محارم

پرسش :

با توجه به اینکه مجازات رجم سخت تر از مجازات قتل است بفرمایید چرا زانى محصن به زناى با محارم، رجماً کشته نمى شود در حالى که اگر زنا با عنف یا با محارم نبود به رجم کشته مى شود؟

پاسخ :
بسمه تعالى: مصالح و مفاسد راجع به احکام در اختیار ما نیست و ما گوشه اى از ملاکات احکام را از طریق روایات و یا تجارب به دست آورده ایم، بنابراین نمى توان در این مسائل اظهار نظر قطعى کرد ولى اجمالاً یادآور مى شویم که رجم به یک معنى خفیف تر از قتل است چون در قتل راه فرار نیست ولى در رجم راه فرار هست و اگر از آن نقطه خود را برهاند در برخى از صور رجم ساقط مى شود. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.