پنجشنبه، 24 مرداد 1398

ادعاى عدم وقف زمین جهت مسجد

پرسش :

زمینى حدود سى سال قبل از جنگ تحمیلى براى مسجد و مدرسه ى علوم دینى در نظر گرفته شد و در آن مکان نماز برپا مى شد، لکن در جنگ تحمیلى این مکان مقدس تخریب و پس از جنگ توسط عده اى بازسازى شد. اکنون عده اى ادعا مى نمایند که این زمین ملک آنها مى باشد و زمین را جهت مسجد وقف نکرده اند، بلکه براى امور خیریه ى دیگر در نظر گرفته اند. سند دست نویسى نیز در دست مى باشد مبنى بر این که این زمین متعلق به هیأت امناى مسجد و مکتب خانه است. آیا ادعاى این اشخاص پذیرفته است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: ادعاى اشخاص یاد شده نسبت به مسجد که در ظاهر عنوان مسجد داشته و در نزد مردم به عنوان مسجد معرفى شده، پذیرفته نیست مگر این که در میان مردم آن محل خلاف آن شایع باشد، شیاعى که مفید اطمینان گردد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.