جمعه، 25 مرداد 1398

قصد سفر و توقف قبل از مسافت شرعى

پرسش :

شخصى به قصد طى مسافت شرعى، قبل از ظهر از وطن خارج شد. در پنج کیلومترى و قبل از مسافت شرعى توقف کرد، ولى افطار نکرد و بعد از ظهر از سفر منصرف شد. حکم روزه اش چیست؟ آیا لازم است به وطن برگردد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: اگـر قصد سفر کـرده و در عین حال نیت قطع روزه ننموده است، روزه ى او در آن محل صحیح اسـت و لازم نیسـت به وطـن بـرگـردد. چـون قـاطع روزه محقق نشده است، ولى اگر با نیت سفر، نیت روزه نکرده است، روزه را تا غروب امساک و بعداً قضا کند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1389.