جمعه، 25 مرداد 1398

پرداخت ربا

پرسش :

از شخصى مبلغى پول ربوى گرفتم وچند چک به وى پرداخت نمودم. لکن در پرداخت بدهى مجبور شدم قطعه زمینى که به عنوان مهریه به همسرم داده بودم را به جاى بدهى به طلبکار (ربا دهنده) بپردازم و همسرم به جهت این که اینجانب به علت برگشت خوردن چک ها راهى زندان نشوم مجبور به فروش این زمین به طلبکار شد. آیا این معامله صحیح است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه زمین همسر در مقابل اصل بدهى فروخته شده است، هر چند میل باطنى نداشته، معامله صحیح است و اگر در مقابل سود بوده است، چون حق شرعى وجود ندارد، معامله اشکال دارد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.