جمعه، 25 مرداد 1398

پرداخت ارزش قرض

پرسش :

1. اگر هنگام پرداخت قرض به گیرنده گفته شود که قدرت خرید و به اصطلاح «ارزش» این مبلغ به او قرض داده مى شود تا در موقع ادا، مطابق قدرت خرید و ارزش آن باز پرداخت کند. آیا چنین شرطى صحیح است؟ 2. آیا بر فرض صحت بر اساس شاخص هاى بانک مرکزى مى توان قدرت خرید را تعیین نمود؟

پاسخ :
بسمه تعالى: از آنجا که چنین شرطى همیشه به سود وام دهنده نیست و ممکن است قدرت خرید اسکناس بعدها بالاتر برود ووام گیرنده مبلغ کمترى بپردازد، از این نظر چنین شرطى اشکال ندارد. والله العالم
اگر قرض بر اساس حفظ قدرت خرید باشد، در زمان ادا با توجه به نظر کارشناسان بانک مرکزى، مى تواند بدهى خود را بپردازد و در صورت اختلاف مصالحه کند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.