جمعه، 25 مرداد 1398

اوراق مشارکت

پرسش :

دولت براى اجراى برخى طرح هاى ملى، اقدام به فروش اوراق مشارکت بین مردم مى کند، این اوراق بدون نام و قابل خرید و فروش بوده و هر ماه مقدار مشخصى سود به آن تعلق مى گیرد، خرید و فروش و دریافت سود على الحساب که ماهیانه به آن تعلق مى گیرد، آیا جایز است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه فردى در طرحى مشخص از طرح هاى دولت مشـارکت کـرده و پس از پـایان یافتـن طـرح، دولت سهـم مشارکت کننده را به قیمت بخرد در این صورت سود حاصل حلال خواهد بود. ولى مشارکت در طرح هاى نامشخص، مشکل ربا را دارد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.