جمعه، 25 مرداد 1398

حبس مبیع تا پرداخت کل ثمن

پرسش :

اگر خریدار قدرت پرداخت تمامى ثمن را ندارد و دادگاه وى را به پرداخت ثمن در طى چند قسط محکوم نموده است، آیا بایع مى تواند مبیع را تا پرداخت تمام ثمن نزد خود حبس نماید؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه تقسیط ثمن با رضایت فروشنده بوده، ثمن حال به مؤجّل مبدل مى شود و بایع باید مبیع را تحویل دهد، در غیر این صورت حق دارد از تحویل مبیع امتناع ورزد.

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.