جمعه، 25 مرداد 1398

نقد نکردن چک توسط فروشنده

پرسش :

کسى منزلى با اسقاط کافه خیارات فروخته و تحویل خریدار گردیده و ثمن آن به صورت 4چک دریافت نموده است و فروشنده 2 فقره چک را نقد ولى براى دریافت مابقى پول مراجعه نکرده است، اکنون پس از گذشت چند سال درخواست فسخ مى نماید وظیفه چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه صاحب چک که وصول نشده در بانک موجودى داشته و طرف دریافت نکرده است حق اعتراض ندارد و اگر موجودى نداشته لازم بود همان موقع به طرف مراجعه کند، و وجه خود را بگیرد، اکنون نیز با توجه به اسقاط کافه خیارات، فقط حق دریافت طلب خود را دارد؛ در فرض نبودن موجودى مى تواند تورم را نیز حساب کند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.