جمعه، 25 مرداد 1398

شرط پرداخت مبلغى در صورت فسخ

پرسش :

اگر در معامله، طرفین شرط کنند در صورتى که هر یک، معامله را فسخ نمایند باید مبلغ معینى را به طرف مقابل بپردازند، آیا این شرط صحیح است و اگر یکى از آن دو در مبیع تصرفاتى نموده باشد آیا تصرف وى باعث اسقاط...

پاسخ :
بسمه تعالى: در صورتى که براى حق فسخ مدت معین شود، شرط مزبور صحیح است؛ به شرط این که چنین بگویند: «هر یک از طرفین مى تواند با پرداخت مبلغى، معامله را فسخ کند» و تصرفات یک طرف دلیل بر سقوط خیار فسخ از جانب اوست، نه طرف مقابل. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.