جمعه، 25 مرداد 1398

فروش آپارتمان در حال احداث

پرسش :

قراردادى به عنوان بیع آپارتمان منعقد گردیده است، در حالى که آپارتمان در حال احداث بوده و هنگام قرارداد، وجود خارجى نداشته است. آیا این قرارداد صحیح است؟ ضمناً به عنوان شرط معامله، ذکر شده است که هیچ کدام از طرفین معامله حق نکول نداشته و نکول کننده ملزم به پرداخت کلیه ى خسارات مى باشد. آیا چنین شرطى بدون ذکر مدت صحیح است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: خرید چنین ساختمانى قبل از ساختن اشکالى ندارد. زیرا خصوصیات ساختمان از نظر متراژ و طبقه و فلزى بودن وغیره در قرارداد معین مى شود و اما اینکه شرط شود که کسى حق نکول ندارد به معناى تأکید بر محتواى عقد است و مدت آن تا وقت تحویل آپارتمان است که در قرارداد تاریخ آن معین شده است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.