جمعه، 25 مرداد 1398

دستمزد کارشناس قیمت گذار

پرسش :

اگر طرفین معامله متعهد شوند که هر کدام یک نفر کارشناس را جهت تعیین قیمت زمین معین کنند و فروشنده دستمزد کارشناس را بپردازد و امتیاز برق را هم بگیرد و فروشنده با تحمّل خسارت، تمام این امور را انجام دهد،...

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه طرفین فقط مذاکره اى براى فروش صورت داده باشند، ولى بنا باشد که خرید و فروش بعداً صورت بگیرد، آن مـذاکره الـزام آور نیست، ولى تخلف بر خلاف اخلاق است. چون کارهاى مقدماتى به درخواست مشترى انجام گرفته است باید مشترى به نوعى فروشنده را راضى و ضررهاى او را جبران کند، و اگر معامله پیش از انجام این امور قطعى شده است، دیگر حق فسخ ندارد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.