شنبه، 26 مرداد 1398

تبدیل وقف در صورت نیاز

پرسش :

زمینى با درختکارى پسته و یک ساعت آب وقف مسجد بوده است، سال گذشته به جهت برف و سرما، تمامى درختان از بین رفت و مسجد بودجه اى جهت مخارج خود را ندارد آیا مى توان زمین و آب را فروخته و تبدیل به أحسن نمود؟

پاسخ :
بسمه تعالى: تا آنجا که امکان دارد باید آب و زمین را که وقف هستند حفظ بکنند و در این راه مى توانید با کارشناسان مذکره کنید مثلاً با اجاره دادن آب براى مدتى زمین را زیر کشت ببرید یا با فردى قرارداد ببندید که باغ را درختکارى کند و طى چند سال میوه باغ مال مشترک باشد و همچنین راه هاى دیگرى که افراد وارد با آن آشنا هستند، و اگر هیچ نوع راهى نباشد فقط مى توانید بخشى از زمین را بفروشید تا باقى مانده را آباد کنید و همه این کارها باید زیر نظر یک روحانى وارد به مسائل وقف انجام گیرد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.