جمعه، 15 شهريور 1398

فضیلت و خواص سوره ص

پرسش :

فضیلت و خواص سوره ص چیست؟

پاسخ :
ص، سی و هشتمین سوره قرآن است که مکی و 88 آیه دارد.

در فضیلت این سوره از پیامبر اسلام صلّی الله علیه و آله و سلم روایت شده: هر کس سوره صاد را قرائت نماید خداوند برابر با وزن کوه هایی که به تسخیر داود درآورد حسنه به او عطا می کند و او را از اینکه بر گناهان کوچک و بزرگ اصرار بورزد، مصون می دارد.(1)

از امام صادق علیه السلام نیز نقل شده است: هر کس سوره صاد را در شب جمعه قرائت کند خیر دنیا و آخرت به او داده می شود آنگونه که به احدی از مردم داده نشده است مگر به پیامبران یا فرشتگان مقرب خدا. هم چنین خداوند او و همه کسانی از خانواده اش که محبوب اویند و حتی خادمش که به او خدمت کرده است را با شفاعت او وارد بهشت می کند.(2)

ابی بن کعب از نبی مکرم اسلام صلّی الله علیه و آله و سلم نقل کرده که فرمودند: هر کس سوره «ص» را بخواند خداوند به وزن هر کوهی که برای داوود علیه السلام مسخر کرده بود به او از حسنات پاداش دهد و او را از اصرار ورزیدن به گناه کوچک و بزرگ نگه دارد.(3)

آثار و برکات سوره

1) عزل حکم ظالم
در آثار این سوره از پیامبراکرم نقل شده است: اگر سوره صاد را بنویسند و آنگاه زیر جایگاه و مسند قاضی یا والی(بدکار) نهاده شود سه روز بیشتر در مسندش نمی ماند و عیب هایش آشکار شده و عزل می شود اطرافیانش از دورش کنار می روند.(4)

از امام صادق علیه السلام نیز نقل شده است: هر کس سوره صاد را بنویسد و در ظرفی شیشه ای قرار داده و پس از سوراخ کردن آن ظرف، آن را زیر جایگاه نشستن قاضی بیدادگر یا عامل نظامی و انتظامی بدکار قرار داده شود، سه روز بیشتر در آن جایگاه نخواهد بود و عیب هایش آشکار شده و ارزش و جایگاهش نزد مردم از بین رفته و امرش اطاعت نمی شود و همچنان در سختی و تنگی خواهد بود.(5)

2) فراوانی آب چاه
 هنگام حفر چاه آیه 42 سوره «ص» را زیاد بخواند که جوشش آن بسیار خواهد بود(6)

پی نوشت:
(1) مجمع البیان، ج8، ص340
(2) ثواب الاعمال، ص112
(3) درمان با قرآن، ص87
(4) تفسیرالبرهان،ج4، ص 639.
(5)همان
(6) المصباح کفعمی، ص457

منابع:
1. قرآن درمانی روحی و جسمی، محسن آشتیانی، سید محسن موسوی، ناشر: مهر سجاد، چاپ سوم، 1395.
2. درمان با قرآن، محمدرضا کریمی، ناشر: گویا، چاپ بیست و هشتم، 1398.