چهارشنبه، 20 شهريور 1398

وام خرید کالا

پرسش :

بانک تسهیلاتی را در اختیار مشتری می گذارد برای خرید کالا و به مشتری وکالت میدهد کالا را به صورت نقد از فروشنده برای بانک خریده و بصورت نسیه اقساطی به قیمت بالاتر به خودش بفروشد. اولاً: آیا لازم است حتماً با عین همان پول بانک، خرید انجام بشود. ثانیا: اگر قصد خریدکالا را داشته باشیم ولی چند ماه دیگر بخواهیم خرید کنیم، سودهایی که قبل از خرید کالا داده‌ایم، اشکال دارد؟ اگر این گونه عمل کرده باشیم الان چه وظیفه‌ای داریم؟

پاسخ :
۱) اگر بانک قید کرده است با همان پول خرید کنید، حق تعویض پول را ندارید، در غیر این صورت می توانید با پول دیگری خرید کنید.
۲) پرداخت سود، قبل از خرید، وجه شرعی ندارد، در فرض مرقوم ضمن مراجعه به مسئولان مربوط طبق قانون اقدام کنید، اگر مسئول مربوطه حق انعقاد قرارداد جدید داشته باشد، قرارداد جدیدی ـ هر چند شفاهی ـ طبق مورد مصرف منعقد کنید.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری