چهارشنبه، 20 شهريور 1398

حکم شرعی گفت و گو در اینترنت

پرسش :

چت (Chat) در اینترنت با جنس مخالف ـ با این شرط که از حدود شرعى خارج نشویم (مثلاً براى تبادل نظر) ـ چه حکمى دارد؟

پاسخ :
همه: اگر بدون قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد، اشکال ندارد.1

تبصره. البته اگر جنس مخالف زن جوان باشد، بهتر است گفت و گوی با او (هر چند بدون قصد لذت هم باشد)، ترک شود.

پی نوشت‌ها:
1. امام، استفتائات، ج 3، نظر، س 52؛ بهجت، توضیح المسائل، م 1936؛ مکارم، استفتائات، ج 1، س 819؛ تبریزى، استفتائات، 1622؛ صافى، جامع الاحکام، ج 2، ص 1673؛ نورى، استفتائات، ج 2، س 656؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1718؛ خامنه اى، اجوبه الاستفتائات، س 1145؛ دفتر وحید.

منبع: پرسش‌ها و پاسخ‌هاى برگزیده، حمیدرضا شاکرین؛ نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه‌ها، دفتر نشر معارف، 1384.