چهارشنبه، 20 شهريور 1398

حکم شرعی تدریس خصوصى مرد

پرسش :

براى تدریس خصوصى در منزل، آیا براى دانش آموزان دختر مى توان معلم مرد و براى پسر معلم زن استخدام کرد؛ در حالى که هر دو در اتاق تنها به سر مى برند و کسى دیگر در آنجا نیست؟

پاسخ :
امام، خامنه اى و نورى: اگر کسى نمى تواند وارد اتاق شود و آنان بترسند که به حرام بیفتند، ماندنشان در آنجا حرام است.1

بهجت، سیستانى و وحید: اگر احتمال فساد برود، ماندن آنان در آنجا حرام است؛ هر چند طورى باشد که کسى دیگر بتواند وارد شود.2

تبریزى و فاضل: اگر کسى نمى تواند وارد آن مکان شود؛ در صورتى که احتمال فساد برود، ماندنشان در آنجا حرام است.3

صافى: اگر کسى نمى تواند وارد اتاق شود، ماندن آنان در آنجا حرام است؛ هر چند احتمال فساد ندهند.4

مکارم: اگر کسى نمى تواند وارد اتاق شود، بنابر احتیاط واجب ماندن آنان در آنجا جایز نیست.5

پی نوشت‌ها:
1. توضیح المسائل مراجع، م 2445؛ نورى، توضیح المسائل، م 2441 و خامنه اى، استفتاء، س 627.
2. توضیح المسائل مراجع، م2445؛ وحید، توضیح المسائل، م2454؛ دفتر: بهجت.
3. توضیح المسائل مراجع، م2445.
4. توضیح المسائل مراجع، م 2445.
5. توضیح المسائل مراجع، م 2445.

منبع: پرسش‌ها و پاسخ‌هاى برگزیده، حمیدرضا شاکرین؛ نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه‌ها، دفتر نشر معارف، 1384.