چهارشنبه، 20 شهريور 1398

حکم نگاه به موى زنان بد حجاب

پرسش :

نگاه کردن به موهاى زنان بد حجاب ـ که هیچ گونه امر و نهى در آنها تأثیر ندارد ـ چگونه است؟

پاسخ :
امام، خامنه اى، فاضل، صافى و نورى: بنابر احتیاط واجب، بدون قصد لذت و ترس افتادن به حرام نیز جایز نیست.1

بهجت: بدون قصد لذت و ترس افتادن به حرام نیز جایز نیست.2

تبریزى، سیستانى، مکارم و وحید: اگر بدون قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد، اشکال ندارد.3

پی نوشت‌ها:
1. امام، تحریرالوسیله، ج 2، کتاب النکاح، م 27 ؛ خامنه اى، استفتاء، س 516 و 582 ؛ فاضل، نورى، التعلیقات على العروه الوثقى، کتاب النکاح، م 27؛ صافى، هدایة العباد، ح 2، النکاح 272.
2. دفتر بهجت.
3. سیستانى، توضیح المسائل مراجع، 2434؛ تبریزى، التعلیقه على منهاج الصالحین، کتاب النکاح، م 1232؛ مکارم، استفتائات، ج 2، س 1029 و 1039 و تعلیقات على العروه الوثقى، کتاب النکاح، م 27؛ وحید، توضیح المسائل، م 2443.

منبع: پرسش‌ها و پاسخ‌هاى برگزیده، حمیدرضا شاکرین؛ نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه‌ها، دفتر نشر معارف، 1384.

نظرات کاربران