چهارشنبه، 20 شهريور 1398

حکم شرعی دست دادن با نامحرم

پرسش :

هرگاه در منطقه یا محیطى رسم بر این باشد که هنگام برخورد با یکدیگر مصافحه مى کنند (حتى زنان با مردان) و اگر این کار را ترک کنند، اهانت و اسائه ادب نسبت به طرف مقابل محسوب مى شود، حکم دست دادن زن و مرد با این فرض چیست؟

پاسخ :
همه مراجع: دست دادن با زن نامحرم جایز نیست و شعائر دینى باید حفظ شود و با تفهیم حکم شرعى، حمل بر اسائه ادب از بین مى رود.1

پی نوشت‌:
1. تبریزى، استفتائات، س 1606؛ نورى، استفتائات، ج 2، س 655؛ مکارم، استفتائات، ج 1، س 818؛ صافى، جامع الاحکام، ج 2، س 1660؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1717؛ بهجت، توضیح المسائل، م 1934؛ سیستانى، منهاج الصالحین، ج 2، کتاب النکاح، م 16؛ امام، تحریرالوسیله، ج2، کتاب النکاح، م 20؛ دفتر وحید و خامنه اى.

منبع: پرسش‌ها و پاسخ‌هاى برگزیده، حمیدرضا شاکرین؛ نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه‌ها، دفتر نشر معارف، 1384.