چهارشنبه، 20 شهريور 1398

حکم رقص زن برای شوهر

پرسش :

آیا زن مى تواند براى شوهرش برقصد و همراه با آن، به موسیقى طرب انگیز و شاد گوش کنند؟

پاسخ :
امام، تبریزى، خامنه اى، سیستانى، صافى، مکارم، نورى و وحید: رقص زن براى شوهر جایز است؛ در صورتى که با موسیقى حرام همراه نشود.1

بهجت: بنابر احتیاط واجب جایز نیست.2

تبصره. رقص و استماع موسیقى دو موضوع است و هر کدام، حکم جداگانه اى دارد.

 پی نوشت‌ها:
1. تبریزى، استفتائات، س 1042؛ خامنه اى، اجوبه الاستفتاآت، س 1174و1171؛ امام، استفتائات، ج2، س 35 و 25؛ نورى، استفتائات، ج 2، س 574 و توضیح المسائل، مسائل مستحدثه؛ مکارم، استفتائات، ج 1، س 534 و 535 و 520؛ دفتر وحید؛ صافى، جامع الاحکام، ج 2، س 1580 و 1585؛ فاضل، ج 1، س 1737 و 989؛ سیستانى، Sistani.org، رقص، ش 2.
2. دفتر بهجت.

منبع: پرسش‌ها و پاسخ‌هاى برگزیده، حمیدرضا شاکرین؛ نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه‌ها، دفتر نشر معارف، 1384.