چهارشنبه، 20 شهريور 1398

اجازه ادامه تحصیل

پرسش :

دختر و پسرى، مدتى است با یکدیگر ازدواج کرده اند (عقد دائم)، اکنون زن مى خواهد براى ادامه تحصیل به دانشگاه برود؛ اما شوهرش اجازه نمى دهد، وظیفه زن در اینجا چیست (البته هنگام ازدواج در این زمینه هیچ گونه صحبتى به میان نیامده است)؟

پاسخ :
امام، بهجت، سیستانى، صافى، فاضل و وحید: بدون اجازه شوهر جایز نیست.1

تبریزى: بنابر احتیاط واجب، بدون اجازه شوهر جایز نیست.2

مکارم و نورى: اگر موجب تضییع حق شوهر نشود، اشکال ندارد (هر چند بهتر است رضایت او را جلب کند).3

پی نوشت‌ها:
1. امام، استفتائات، ج 3، حقوق زوجیت، س 19؛ فاضل، توضیح المسائل مراجع، م 2412 و جامع المسائل، ج 2، س 1318؛ صافى، توضیح المسائل مراجع، م 2412 و جامع الاحکام، ج 2، س 1334؛ وحید، توضیح المسائل، م 2421.
2. تبریزى، توضیح المسائل مراجع، م 2412 و استفتائات، س 1454.
3. نورى، استفتائات، ج 2، س 675؛ مکارم، استفتائات، ج 2، س 964 و 966.

منبع: پرسش‌ها و پاسخ‌هاى برگزیده، حمیدرضا شاکرین؛ نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه‌ها، دفتر نشر معارف، 1384.