چهارشنبه، 20 شهريور 1398

حکم شرعی جوایز بانکى

پرسش :

سپردن پول به حساب قرض الحسنه بانک ها و یا مؤسسات خصوصى، به قصد دریافت جوایز چه حکمى دارد؟

پاسخ :
همه مراجع: اشکال ندارد.1

تبصره1. بین انگیزه و شرط تفاوت است؛ بنابراین اگر پول را به انگیزه شرکت در قرعه کشى پس انداز کند، اشکال ندارد و آنچه که اکنون در بانک ها و مؤسسه هاى خصوصى رایج است، به همین صورت است.

تبصره2. از نظر آیت اللّه سیستانى، مشتریان مى توانند جایزه را بگیرند؛ ولى نصف آن را به فقیر متدین بدهند.

پی نوشت‌:
1. تبریزى، استفتائات، س 2135 ؛ مکارم، استفتائات، ج 2، س 1695؛ صافى، جامع الاحکام، ج 2، س 1989 و 2004؛ وحید، توضیح المسائل، م 2862 ؛ سیستانى، توضیح المسائل، جوایز بانک، م 24 و سایت، قرض؛ امام، توضیح المسائل، م 2858؛ نورى، استفتائات، ج 2، س 476؛ بهجت، توضیح المسائل، متفرقات، م 22؛ خامنه اى، اجوبه الاستفتائات، س 1945 و 1946 ؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1098.

منبع: پرسش‌ها و پاسخ‌هاى برگزیده، حمیدرضا شاکرین؛ نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه‌ها، دفتر نشر معارف، 1384.

نظرات کاربران