پنجشنبه، 21 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره طارق

پرسش :

تلاوت سوره طارق چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
در حدیثی پیامبر صلّی الله علیه و آله فرمود:
«مَن قَرَأَها أعطاهُ اللّهُ بِعَدَدِ کُلّ نَجمٍ فِی‌السَّماءِ عَشرَ حَسَناتٍ؛ هرکه آن را تلاوت کند، خداوند به تعداد هر ستاره‌ای که در آسمان وجود دارد ده حسنه به او می‌بخشد».(1)

و در حدیثی امام صادق علیه السلام فرمود:
«مَن کانَ قَرائَتُهُ فِی‌الفَریضَةِ بِوَالسَّماءِ وَالطّارِقِ کانَ لَهُ عِندَاللّهِ یَومَ القِیامَةِ جاهٌ وَمَنزِلَةٌ، وَکانَ مِن رُفَقاءِ النَّبِیّینَ وَأصحابِهِم فِی‌الجَنَّةِ؛ هرکه در نماز فریضه سوره وَالسّماءِ وَالطّارق را تلاوت کند، روز قیامت نزد خداوند مقام و منزلت عظیمی خواهد داشت و از دوستان پیامبران و یاران آنها در بهشت خواهد بود».(2)

بدیهی است محتوای سوره و عمل به آن است که این‌همه پاداش عظیم را به‌بار می‌آورَد، نه تلاوت خالی از عمل.

پی‌نوشت:
1- مجمع‌البیان، ج 10، ص 469
2- ثواب الاعمال، به نقل نورالثقلین، ج 5، ص 549

منبع: فضیلت سوره‌های قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)؛ مهدی دربانی، قم: امام علی بن ابی‌طالب (ع)، ۱۳۸۹.