پنجشنبه، 21 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره ملک

پرسش :

تلاوت سوره ملک چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
در حدیثی پیامبر صلّی الله علیه و آله فرمود:
«مَن قَرَأَ سورَةَ تَبارَکَ فَکَأَنَّما أحیا لَیلَةَ القَدرِ؛ کسی که سوره تبارک را بخواند، گویی شب قدر را احیا داشته».(1)

و در حدیث دیگری فرمود:
«وَدِدتُ أنَّ تَبارَکَ المُلکُ فی قَلبِ کُلّ مُؤمِنٍ؛ دوست داشتم که سوره تبارک در قلب همه مؤمنان ثبت بود».(2)

در حدیثی امام باقر علیه السلام فرمود:
«سورَةُ المُلکِ هِیَ المانِعَةُ تَمنَعُ مِن عَذابِ القَبرِ وَهِیَ مَکتُوبَةٌ فِی‌التَّوراةِ سورَةُ المُلکِ وَمَن قَرَأَها فی لَیلَةٍ فَقَد أکثَرَ وَأطابَ وَلَم یُکتَب مِنَ‌الغافِلِینَ؛ سوره ملک سوره مانعه است، یعنی از عذاب قبر ممانعت می‌کند و در تورات به همین نام ثبت است، کسی که آن را در شبی بخواند بسیار خوانده و خوب خوانده، از غافلان محسوب نمی‌شود».(3)
البتّه این‌همه آثار عظیم مربوط به خواندن بدون فکر و عمل نیست، بلکه هدف خواندنی است آمیخته با الهام گرفتن برای عمل.

پی‌نوشت:
1- مجمع‌البیان، ج 10، ص 320
2- همان
3- همان

منبع: فضیلت سوره‌های قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)؛ مهدی دربانی، قم: امام علی بن ابی‌طالب (ع)، ۱۳۸۹.