پنجشنبه، 21 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره مجادله

پرسش :

تلاوت سوره مجادله چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
در فضیلت این سوره پیامبر صلّی الله علیه و آله فرمود:
«مَن قَرَأَ سورَةَ المُجادَلَةِ کُتِبَ مِن حِزبِ‌اللّهِ یَومَ‌القِیامَةِ؛ هرکه سوره مجادله را بخواند (و در آن بیندیشد و به‌کار بندد) در قیامت در زمره حزب‌اللّه است».(1)

و در حدیثی امام صادق فرمود:
«مَن قَرَأَ سورَةَ الحَدِیدِ وَالمُجادَلَةِ فی صَلاةٍ فَریضَةٍ أدمَنَهُما لَم یُعَذّبهُ‌اللّهُ حَتّی یَمُوتُ أبَداً وَلا یَری فی نَفسِهِ وَلا فی أهلِهِ سوءاً أبَداً وَلا خَصاصَةً فی بَدَنِهِ؛ هرکه سوره حدید و مجادله را در نمازهای فریضه بخواند و آن را ادامه دهد، خداوند هرگز او را در زندگی عذاب نمی‌کند و در خود و خانواده‌اش هرگز بدی نمی‌بیند و نیز گرفتار فقر و بدحالی نمی‌شود».(2)

تناسب محتوای این سوره‌ها با پاداش‌های مزبور روشن است و این خود نشان می‌دهد که هدف از تلاوت، عمل کردن به محتوای آن در زندگی است، نه تلاوتی خالی از اندیشه و عمل.

پی‌نوشت:
1- مستدرک الوسائل، ج 4، ص 356
2- بحارالانوار، ج 89، ص 307

منبع: فضیلت سوره‌های قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)؛ مهدی دربانی، قم: امام علی بن ابی‌طالب (ع)، ۱۳۸۹.